Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2026
Πρόκειται για το γαστρονομικό πρότζεκτ της σεφ Χριστίνας Χριστοφή, η οποία μαζί με τον σεφ Angel Sachpazis —και οι δύο γνωστοί μέσα από τη συμμετοχή τους σε δημοφιλές ριάλιτι μαγειρικής— κατάφεραν να μεταμορφώσουν όχι μόνο τα βράδια μας, αλλά και τη σάλα του Comfy, στο Κάστρο Λεμεσού, σε έναν ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό. Με διαφορετικό μενού και διαφορετική ομάδα, το «Μάζεμα» εξελίχθηκε σε μια εμπειρία που είχε πάντα κάτι νέο να προσφέρει.
Εξαρχής, στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν έναν χώρο όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας και παρέας θα μπορούσαν να συναντιούνται, να τρώνε και να γελούν, χωρίς άγχος για το «πώς πρέπει» να συμπεριφερθούν ή τι να φορέσουν. Ένα μέρος απλό, φιλόξενο, που θα γινόταν στέκι — και ταυτόχρονα πιο προσιτό από τα περισσότερα fine dining εστιατόρια της πόλης.
Και αυτό ακριβώς πέτυχαν. Το «Μάζεμα» έγινε στέκι. Ένα στέκι, ωστόσο, που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο του στον υφιστάμενο χώρο και να ανοίξει τα φτερά του.
Μέσα από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Mazema Project ανακοίνωσε πως το τελευταίο «MAZEMA» στο Comfy θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, ευχαριστώντας παράλληλα το κοινό «για όλες τις fully booked βραδιές, για την παρέα σας! Ήταν έξι μήνες γεμάτοι έμπνευση και φαγητό. Ένα μεγάλο, ειλικρινές ευχαριστώ στους πλέον φίλους μας στο Comfy για την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία και τις στιγμές που μοιραστήκαμε».
Επικοινωνώντας με τη Χριστίνα, μάθαμε πως το «Μάζεμα» ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Comfy, τον χώρο που το φιλοξενούσε προσωρινά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Όπως μας αποκάλυψε, επρόκειτο εξαρχής για μια δοκιμαστική περίοδο για όλους, γεγονός που εξηγεί και την απόφασή τους να μην επιλεγεί από την αρχή μια μόνιμη βάση.
Η αγάπη του κόσμου, ωστόσο, που αγκάλιασε το εγχείρημα με ενθουσιασμό, ήταν εκείνη που τους ώθησε στο επόμενο βήμα. Έτσι, βρήκαν τον χώρο που θα αποτελέσει τη μόνιμη στέγη τους: ένα υπέροχο μαγαζί στο κέντρο της Λεμεσού, με αυλή και έντονη καλλιτεχνική αύρα. Ο χώρος θα κινηθεί στα χρώματα του brand —μαύρο και άσπρο— και, σύμφωνα με τα πλάνα τους, αναμένεται να ανοίξει την 1η Μαΐου, παρουσιάζοντας ένα μενού με κυπριακές και ιαπωνικές αναφορές.
Το «Μάζεμα» αλλάζει σελίδα -και όπως όλα δείχνουν το επόμενο κεφάλαιο θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικό.
Σχετικά
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για πουρέκια με κιμά
Ετοίμασε τα κι εσύ, ακολουθώντας τις οδηγίες της εθνικής μας τηλεμαγείρισσας
Αναρόκρεμα και τα γλυκά της Τσικνοπέμπτης σε 12 ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Δοκίμασε το κυπριακό γλυκό για το κλείσιμο της ημέρας
Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα σε ένα αυθεντικό ταβερνάκι by-the-sea
Παράδοση, grill και θάλασσα στο ίδιο τραπέζι
15 ζαχαροπλαστεία για τα πιο γλυκά «σ’ αγαπώ» του Αγίου Βαλεντίνου
Σοκολάτα, καρδιές και δημιουργίες που μιλούν στη γεύση και στο συναίσθημα
Sweet Romance στο Columbia Confectionery
Από 9 έως 15 Φεβρουαρίου, η συλλογή είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στα καταστήματα σε Λεμεσό και Πάφο
40+ μαγαζιά για τα λαχταριστά πουρέκια της Τσικνοπέμπτης σε όλη την Κύπρο
Το λατρεμένο μας έδεσμα θα έχει την τιμητική του
Τα 20 σουβλατζίδικα της Λεμεσού που ξέρουν το σουβλάκι καλύτερα
Πού να φας το καλύτερο σουβλάκι στη Λεμεσό
Ένα τραπέζι για δύο: 14 εστιατόρια ξενοδοχείων για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο
Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι
3 ξεχωριστοί τρόποι να γιορτάσεις την Ημέρα του Έρωτα
Τρεις προτάσεις με ξεχωριστό χαρακτήρα, αλλά κοινή φιλοσοφία: ποιότητα, προσεγμένη κουζίνα και εμπειρίες που μένουν στη μνήμη
26 μαγαζιά για σουβλάκι στη Λευκωσία που τιμούν την Τσικνοπέμπτη όπως της αξίζει
Από ιστορικά σουβλατζίδικα μέχρι αυλές-καταφύγια της σχάρας, αυτά είναι τα στέκια που κρατούν ζωντανό το εθνικό μας πιάτο
16+1 λαχταριστά μαγαζιά για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας
Η 9η Φεβρουαρίου είναι γνωστή ως η Παγκόσμια ημέρα πίτσας, αλλά εμείς τη γιορτάζουμε κάθε μέρα
25 στέκια για να διασκεδάσεις την Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό και στα πέριξ
Ετοιμάσου για μεγάλο γλέντι